Warmtepomp

Layer 1

Warmtepomp

De warmtepomp is momenteel veel in het nieuws, maar wat doet hij nu eigenlijk? Een warmtepomp is een installatie die energie van punt a naar punt b transporteert. Dit doet hij door middel van een koudemiddel circuit die aan de ene kant warmte onttrekt en aan de andere kant weer warmte afgeeft. Hiervoor kan hij verschillende bronnen gebruiken zoals lucht, bodem of grondwater. De warmtepomp verplaats dus energie tussen de bron en het afgifte deel in uw woning. Het afgifte deel kunnen radiatoren, vloerverwarming, Fan-coil units of wandverwarming zijn.

Een warmtepomp kan zowel koelen als verwarmen, zodat u altijd een comfortabel binnenklimaat heeft. Tevens maakt dit type warmtepomp warm tapwater waardoor u geen gebruik meer hoeft te maken van uw cv ketel. Dit doet hij doormiddel van een boilervat waarin hij tapwater op voorraad heeft zodat u niet onder een koude douche komt te staan. Deze warmtepomp is daardoor efficiƫnter dan een cv ketel, waardoor u kunt besparen op u stookkosten. Hoeveel u bespaart verschilt per situatie. Wij kunnen hiervoor een berekening voor u maken.

Ook kunt u kiezen voor een hybride warmtepomp deze ondersteunt u cv ketel bij het verwarmen en kan koelen in de zomer. De cv ketel maakt nog wel het tapwater dus uw cv ketel blijft wel aanwezig en er zal nog gas worden gebruikt. Wel bespaart dit op uw stookkosten.

Wat bieden wij

Zoals hierboven omschreven installeren wij verschillende type warmtepompen die aan uw behoefte kunnen voldoen. Heeft u interesse in een warmtepomp of vraagt u zich of uw woning of bedrijfspand hiervoor geschikt is? Neem dan even contact met ons en dan spreken wij de mogelijkheden graag met u door.

Deel uitmaken van ons team? Bekijk de vacatures