Ventilatiesystemen

Layer 1

Ventilatiesystemen

Bij ventilatiesystemen wordt al snel gedacht aan een afzuiginstallatie voor in de badkamer, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Zoals vraaggestuurde ventilatiesystemen voor de gehele woning of een warmte terugwin installatie met zowel afzuiging als verse lucht toevoer in de woning.

Vraaggestuurde ventilatie wil zeggen dat er in een ruimte co2 of vocht wordt gemeten. Bij een overschrijding van een bepaalde waarde zal de ventilatie automatisch aan slaan om het binnenklimaat zo aangenaam mogelijk te houden. Bij een warmte terugwin installatie, ofwel WTW genoemd, wordt er warmte of kou terug gewonnen uit de afgezogen lucht doormiddel van een warmtewisselaar om vervolgens de verse buiten toevoerlucht weer op te warmen of af te koelen.

Hierdoor gaat de afgezogen warmte en/of kou niet meer verloren, maar wordt dit hergebruikt in de woning en daardoor bespaart u op uw stookkosten. Ook is het mogelijk om deze WTW units te voorzien van na koeling/verwarming of bevochtiging om het binnenklimaat zo comfortabel mogelijk te houden.

Wat bieden wij

Bij Oostrom installeren wij verschillende ventilatiesystemen voor elke gewenste situatie. Daarnaast bieden wij ook service en onderhoud aan deze ventilatiesystemen. Heeft u last van een storing aan uw WTW unit of MV-box? Dan kunt u contact met ons opnemen voor een afspraak met een van onze service monteurs. Wilt u meer weten over service en onderhoud? Bekijk dan onze Service en Onderhoud pagina.

Heeft u interesse in het plaatsen van een nieuw ventilatiesysteem of wilt u graag advies over welk ventilatiesysteem het beste bij uw situatie past? Neem dan contact met ons op.

Deel uitmaken van ons team? Bekijk de vacatures