Airconditioning

Layer 1

Airconditioning

Met de moderne airconditioning units is het mogelijk om in één ruimte met een split unit of in meerdere ruimtes met een multi split unit het binnenklimaat aangenaam te maken. Er zijn verschillende type binnenunits, zoals wandunits, vloerunits en kanaalunits. U kunt met de units koelen en/of verwarmen, maar ook ontvochtigen. Het systeem werkt doormiddel van een buitenunit en één of meerdere binnenunits.

Als u de ruimte wilt koelen onttrekt de binnenunit de warmte uit de ruimte en wordt deze doormiddel van het koelmiddel verplaatst naar de buitenunit die deze warmte afgeeft aan de buitenlucht. Dit gebeurt allemaal doormiddel van het verdampen en condenseren van het koelmiddel met de hulp van een compressor in de buitenunit. Als u wilt verwarmen draait de unit dit proces om en onttrekt hij warmte uit de buitenlucht en geeft deze binnen weer af. Hierbij gebruikt hij ongeveer 75% warmte uit de buitenlucht en 25% elektrische energie.

Een zeer zuinige manier van verwarmen dus! Tevens is het mogelijk om de units uit te voeren met een actief antibacterieel filter die bacteriën, virussen, schimmels, allergenen, pollen en schadelijke stoffen neutraliseert.

Wat bieden wij

Bij Oostrom bieden wij de mogelijkheid om diverse airconditioning systemen te installeren en onderhouden. Het is hierbij belangrijk dat er rekening wordt gehouden met een aantal factoren, zoals de grote van de ruimte die gekoeld dient te worden en de isolatiewaarde.

Heeft u interesse in het plaatsen van een airconditioning of wilt u graag wat meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Deel uitmaken van ons team? Bekijk de vacatures