Layer 1

Glashaven - Rotterdam

In samenwerking met Van Wijnen hebben wij meegewerkt aan de transformatie van een voormalig kantoorpand naar 87 studio’s voor studenten aan de Glashaven in Rotterdam.

Het voormalig kantoorpand stond al jaren leeg en bevind zich vlak naast de Hogeschool van Rotterdam. Hierdoor was het volgens vastgoedbeheerder Accresco de perfecte locatie om woonruimtes in te realiseren voor studenten. Om dit te kunnen realiseren moest er eerst een derde woonlaag worden gecreƫerd bovenop de bestaande bouw.

Tijdens deze transformatie is Oostrom betrokken geweest bij verschillende onderdelen van de bouw. Zo moesten er rioleringen en waterleidingen worden aangebracht, omdat zich in elke studio een eigen badkamer en keuken bevindt. Daarnaast zijn de studio’s voorzien van vloerverwarming en radiatoren, sanitaire voorzieningen en een mechanisch ventilatie systeem.

In de kelder van het pand bevindt zich nog een fietsenstalling en de persoonlijke bergingen van de bewoners. Ook is er in het pand een gezamenlijke wasruimte en een gezamenlijk dakterras gecreƫerd.

Oplevering project eind 2022

Deel uitmaken van ons team? Bekijk de vacatures